Jan Ruščák | | A-Tým

Novým trenérem mužů je Martin Filip

Po velmi vydařené sezóně končí u týmu mužů pro mnohé překvapivě trenér Radomír Kužílek.

Během tří sezón (plus jedné covidové) pozvedl tým ze dna krajské ligy až k 16 výhrám letos. Vedení klubu se ale rozhodlo spolupráci ukončit a jít dále jinou cestou. Za odvedenou práci trenéru Kužílkovi děkuje a přeje mu hodně úspěchů v další práci.

Novým trenérem A-týmu Orlů se stává Martin Filip. Je z Hradce Králové a je mu 51 let. Jako hráč odehrál 8 sezón v extralize (380 zápasů, 237 bodů) zejména v Pardubicích a Karlových Varech. V roce 1994 si zahrál s Pardubicemi finále extraligy proti Olomouci (v týmu s Hejdukem, Králem, Lubinou, Pospíšilem, Šejbou, Mečiarem či Blažkem). Dále přidal 13 sezón v 1. lize (369 zápasů, 325 bodů) především v Hradci Králové. Sedm sezón hrál ve Vrchlabí, 1. a 2. ligu, kde dělal hrajícího trenéra. Čtyři sezóny strávil ve Francii a jednu v Británii. Posledních pět sezón hrál krajskou ligu převážně za Českou Třebovou a také za Moravskou Třebovou. Vloni hodlal ukončit hráčskou kariéru a stal se trenérem Kohoutů Česká Třebová. Jenže po polovině sezóny byl přemluven, aby znovu obul brusle a sezónu dokončil jako hráč.

Teď před ním stojí nová výzva. Zeptal jsem se nového trenéra na jeho prvotní dojmy.

Proč jsi kývl na nabídku Orlů Lanškroun?

"Líbilo se mi přímé jednání představitelů klubu i koncepce hrát převážně s vlastními odchovanci. Je to práce s velmi mladým týmem a myslím, že mu mám co předat."

S jakými představami a cíli půjdeš do příští sezóny?

"Moji zásadou je, že hráči musí mít ze hry radost. Já jsem teď nastupoval proti Orlům jako soupeř, ale po každém dalším utkání jsem říkal trenéru Kužílkovi - Už jste zase o stupínek výš! Chtěl bych na jeho práci navázat a posunout tým o další stupínek vzhůru."


Za vedení klubu, hráče i fanoušky přeji, ať se to podaří.

SpravnySport

Aktuální články

Orli stále stoupají

Mladý tým mužů odehrál nejlepší sezónu od roku 1972.

Junioři Orlů mezi nejlepšími

Naši junioři přes veliké zdravotní komplikace opět odehráli velmi dobrou sezónu.

Junioři porazili Vrchlabí 6:5 na nájezdy

V divokém posledním utkání sezóny dokázali Orli konečně proměnit dobré výkony v nadstavbě ve výhru.