Jan Ruščák | | A-Tým

Jak budou pokračovat muži?

Známe podobu soutěže O pohár V. Martince.

Osmifinálová série žádnou senzaci nepřinesla. Z týmů "dolní" skupiny postoupil pouze HC Trutnov, který ve velmi vyrovnané sérii vyřadil Novou Paku. Nejblíže senzaci bylo výborně hrající Hlinsko. V pátém utkání vedlo deset minut před koncem v České Třebové 5:3 a mělo výhodu přesilovky. Tu nevyužilo. Kohouti stáhli sestavu jen na dvě pětky a během 32 sekund vyrovnali. Vyhráli ale až díky přesilovkové brance v prodloužení.
Čtvrtfinálové dvojice tvoří: Nový Bydžov - Trutnov, Litomyšl - Moravská Třebová, Nové Město n. Met. - Chrudim a Česká Třebová - Jaroměř. Začíná se v neděli 5. 2. a hraje se opět na tři vítězná utkání.
Složitější situace je v Poháru V. Martince. Podle rozpisu se mělo hrát play-off osmi vyřazených klubů. Jenže. Už s předstihem projevili zájem o tuto soutěž z hradeckého kraje pouze Nový Bydžov a Opočno. Nový Bydžov postoupil a Opočno se na poslední chvíli odhlásilo pro nedostatek hráčů. Z pardubického kraje měli zájem všechny týmy, ale nakonec účast zrušila Choceň z finančních důvodů. Takže z původně osmi týmů se nezúčastní Nová Paka, Třebechovice, Choceň, Náchod a Opočno. Zůstaly tři týmy - Lanškroun, Hlinsko a Polička. Ty se z rozhodnutí řídícího orgánu utkají o pohár turnajově dvakrát každý s každým. Soutěž měla začít už 5. 2., ale to bylo příliš rychle na zajištění ledové plochy.
Program Poháru:
12.2. ne 17:30 Hlinsko - Orli
17.2. pá 18:30 Orli - Polička
19. 2. ne 17:00 Polička - Hlinsko
26.2. ne 17:00 Polička - Orli
5.3. ne 17:00 Orli - Hlinsko
14. 3. ne 17:00 Hlinsko - Polička

SpravnySport

Aktuální články

PLÁN TRÉNINKŮ OD 19.8.2024 NA HALE BÓŽI MODRÉHO

Od pondělí 19.8. začíná pro všechny kategorie příprava na suchu (HALA - atleťák, hřiště) a od čtvrtka 22.8. na ledě na hale Bóži...

SPORTOVNÍ LÉKAŘSKÉ VYŠETŘENÍ NA SEZÓNU 2024-2025 / aktualizace 22.7.

SPORTOVNÍ LÉKAŘSKÉ VYŠETŘENÍ NA SEZÓNU 2024-2025 (všïchni hráči od ročníku 2015 a starší nutno mít klidové...

SMUTNÉ OZNÁMENÍ - ZEMŘEL JIRKA KRAUS

S hlubokým zármutkem oznamujeme, že nás navždy opustil naš drahý kamarád, přítel a člen hokejového klubu Orli Lanškroun. Loučíme se s...