Miroslav Vicenec | | A-Tým | Přípravka | Junioři | Dorost | Starší žáci | Mladší žáci

HOKEJOVÉ LÉTO

PŘÍPRAVA NA SEZÓNU 2021/2022 V PLNÉM PROUDU

V uplynulé sezóně – nesezóně si hokejisté ledu moc neužili. O to více se těší na tu příští, doufejme již řádnou. Od dubnového rozvolnění se všechny kategorie přes složité podmínky poctivě připravují, aby v polovině srpna vyjely na led v plné kondici. Čekají je tvrdé tréninky až do konce června zakončené tradičním soustředěním v Herolticích po jednotlivých týmech. Trenéři stále zvou i nové adepty hokeje do týmu přípravky. V současnosti neprobíhají tréninky v hale Bóži Modrého, ale na venkovním hřišti u Střední zemědělské školy v Dolním Třešňovci.
Jakmile se vyrobí v lanškrounské hale led proběhne v termínu 23. - 27. srpna LETNÍ PŘÍMĚSTSKÝ HOKEJOVÝ KEMP pro hráče ročníků narození 2007 – 2013. Poté zde čeká muže 3. - 5. září druhý ročník turnaje. Ten loňský byl velmi dobře přijat jak diváky tak účastníky. Všechny týmy přijedou letos znovu a o dalších do počtu pěti se jedná. 
Vedení Orlů se nevzdává myšlenky oslav 70. výročí historicky prvního utkání lanškrounských hokejistů, které měly proběhnout v únoru. Rozhodlo se spojit oslavy s turnajem mužů. V sobotu 4. září v 17 hodin by se měly po oficiálním úvodu utkat Lanškrounské legendy (hráči, kteří v nedávné době patřili k oporám Orlů a sponzoři klubu) s týmem HC Olymp Praha, který založil herec Martin Dejdar. Kromě něho hrají v týmu další známí herci, bývalé hokejové i fotbalové hvězdy a další osobnosti. Celé utkání řídí moderátor a spíše než o zápas jde o velkolepou humornou hokejovou show. Teď zatím nevíme co dovolí covidová situace v září. Pokud vše dopadne dobře je asi jedno v jakém složení nakonec Olymp přijede. Na široké soupisce má i herce Pavla Nečase (film Bajkeři), hokejisty  Dominika Haška či Otakara Janeckého, fotbalistu Ivana Haška. Každopádně bude na co koukat.

Jan Ruščák

SpravnySport

Aktuální články

Orli stále stoupají

Mladý tým mužů odehrál nejlepší sezónu od roku 1972.

Junioři Orlů mezi nejlepšími

Naši junioři přes veliké zdravotní komplikace opět odehráli velmi dobrou sezónu.

Junioři porazili Vrchlabí 6:5 na nájezdy

V divokém posledním utkání sezóny dokázali Orli konečně proměnit dobré výkony v nadstavbě ve výhru.